Uniunea Europeană. Ce este și ce face?

Uniunea Europeană este mai mult decât un simplu parteneriat economic, politic, cultural. Acest proiect european funcționează prin tratate, alianțe, comuniuni și parteneriate care au drept scop respectarea și garantarea valorilor europene.

Politica Uniunii Europene este una bazată pe decizii luate de autoritățile delegate din fiecare stat membru, decizii care sunt întotdeauna legale, echitabile, benefice pentru fiecare parte. Comunitatea europeană are o activitate intensă, pentru a face ca acest mecanism bazat pe democrație, separarea puterilor și asigurarea drepturilor și libertăților cetățenilor săi, să poată merge înainte, să evolueze, să fie într-o continuă dinamică.

Pentru a face asta, UE are în vedere găsirea de noi căi prin care să răspundă cât mai bine la provocările legate de migrație, implementarea unor politici care să asigure liberul schimb și libera circulație a forței de muncă, depunerea unor eforturi speciale pentru întărirea frontierelor și securitatea europenilor, precum și sprijinirea dezvoltării economice.

Totodată, UE încurajează educația prin parteneriate între statele membre, parteneriate ce asigură libertatea de a alege să studiezi în medii propice dezvoltării personale, în medii în care să beneficiezi de cele mai bune programe educaționale. Justiția, sănătatea, accesul la informații sunt drepturi comune, de care toți cetățenii europeni beneficiază datorită efortului pe care Uniunea îl depune.

Broșura poate fi accesată aici.

Articole similare

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

NextGenerationEU: Comisia Europeană aprobă Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Comisia Europeană a adoptat pe 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de redresare și reziliență al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). Această finanțare va sprijini implementarea măsurilor esențiale în materie de investiții și reforme cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României și va contribui în mod crucial la ieșirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

Libertatea și pluralismul mass-mediei

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Pe 27 septembrie, Comisia Europeană a lansat instrumentul Euromedia Ownership Monitor, finanțat de Uniunea Europeană. 

Monitorul, coordonat de Paris Lodron Universitat Salzburg, va furniza o bază de date pentru fiecare țară, care va conține informații privind proprietatea asupra mass-mediei, va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante și va identifica posibilele riscuri în ceea ce privește transparența în materie de proprietate asupra mass-mediei.Acest nou instrument va sta la baza evaluărilor politice și de reglementare și a inițiativelor dedicate sprijinirii libertății și pluralismului mass-mediei. Va indica cine deține proprietatea asupra mass-mediei, sporind vizibilitatea unor eventuale probleme de concentrare și, prin urmare, contribuind la o mai bună înțelegere a pieței mass-media.

Valoarea sprijinului acordat de UE proiectului, care se preconizează că va dura până în septembrie 2022, este de 1 milion de euro. În plus, se va publica o a doua cerere de propuneri în săptămânile următoare.Beneficiarii acestui proiect-pilot au fost selectați în urma unei cereri de propuneri care vizează părțile interesate ce își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local. 

Mai multe informații – https://romania.representation.ec.europa.eu/news/libertatea-si-pluralismul-mass-mediei-lansarea-proiectului-de-monitorizare-proprietatii-asupra_ro


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.