Uniunea Europeană. Ce este și ce face?

Uniunea Europeană este mai mult decât un simplu parteneriat economic, politic, cultural. Acest proiect european funcționează prin tratate, alianțe, comuniuni și parteneriate care au drept scop respectarea și garantarea valorilor europene.

Politica Uniunii Europene este una bazată pe decizii luate de autoritățile delegate din fiecare stat membru, decizii care sunt întotdeauna legale, echitabile, benefice pentru fiecare parte. Comunitatea europeană are o activitate intensă, pentru a face ca acest mecanism bazat pe democrație, separarea puterilor și asigurarea drepturilor și libertăților cetățenilor săi, să poată merge înainte, să evolueze, să fie într-o continuă dinamică.

Pentru a face asta, UE are în vedere găsirea de noi căi prin care să răspundă cât mai bine la provocările legate de migrație, implementarea unor politici care să asigure liberul schimb și libera circulație a forței de muncă, depunerea unor eforturi speciale pentru întărirea frontierelor și securitatea europenilor, precum și sprijinirea dezvoltării economice.

Totodată, UE încurajează educația prin parteneriate între statele membre, parteneriate ce asigură libertatea de a alege să studiezi în medii propice dezvoltării personale, în medii în care să beneficiezi de cele mai bune programe educaționale. Justiția, sănătatea, accesul la informații sunt drepturi comune, de care toți cetățenii europeni beneficiază datorită efortului pe care Uniunea îl depune.

Broșura poate fi accesată aici.

Articole similare

Politica de coeziune a UE: Aproape 385,5 milioane EUR din Fondul de solidaritate al UE pentru 19 țări pentru a face față urgenței sanitare provocate de coronavirus

  Comisia a finalizat plățile de asistență din Fondul de solidaritate al UE (FSUE) pentru a face față situației de urgență sanitară generate de coronavirus către 19 țări, în valoare totală de aproape 385,5 milioane EUR. 

Un nou set de instrumente care să contribuie la atenuarea ingerințelor externe în cercetare și inovare

 Comisia Europeană a publicat un set de instrumente privind modalitățile de atenuare a ingerințelor externe în cercetare și inovare. Ingerința externă are loc atunci când se desfășoară activități de către un actor statal străin sau în numele acestuia, care sunt coercitive, ascunse, înșelătoare sau de corupție și care contravin suveranității, valorilor și intereselor UE. 

Noul Bauhaus european: încep înscrierile pentru premiile pe 2022

 Astăzi, 18 ianuarie, începem înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediția din 2022. În urma succesului primelor premii, pentru care s-au primit peste 2 000 de candidaturi anul trecut, ediția din 2022 va celebra noi exemple inspiratoare de transformări pe care inițiativa își propune să le aducă în viețile noastre, în spațiile în care trăim și în experiențele noastre de zi cu zi. La fel ca în prima ediție, premiile „Noul Bauhaus european” pe 2022 vor recompensa ideile tinerelor talente, precum și proiecte existente pentru sustenabilitate, incluziune și estetică, ce aduc Pactul verde european în rândul oamenilor și al comunităților locale. 

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.