Scurt ghid al monedei euro

Moneda euro există începând cu 1999, apărând inițial doar pe fișele de salariu, facturi sau borderouri. Bancnotele și monedele propriu-zise au fost introduse la 1 ianuarie 2002.

Această etapă a marcat un nou pas major către integrarea economică europeană, care a început odată cu înființarea Comunității Economice Europene. Moneda euro oferă numeroase avantaje potențiale, dar numai dacă țările participante au politici economice solide.

De aceea, adoptarea monedei euro a fost condiționată, de la bun început, de evitarea unor deficite bugetare mari și excesive și de menținerea datoriei publice la niveluri sustenabile. Angajamentul de a aplica politici bugetare solide este monitorizat prin intermediul unui cadru denumit Pactul de stabilitate și de creștere. Broșura poate fi accesată aici.

Articole similare

Politica de coeziune a UE: Aproape 385,5 milioane EUR din Fondul de solidaritate al UE pentru 19 țări pentru a face față urgenței sanitare provocate de coronavirus

  Comisia a finalizat plățile de asistență din Fondul de solidaritate al UE (FSUE) pentru a face față situației de urgență sanitară generate de coronavirus către 19 țări, în valoare totală de aproape 385,5 milioane EUR. 

Un nou set de instrumente care să contribuie la atenuarea ingerințelor externe în cercetare și inovare

 Comisia Europeană a publicat un set de instrumente privind modalitățile de atenuare a ingerințelor externe în cercetare și inovare. Ingerința externă are loc atunci când se desfășoară activități de către un actor statal străin sau în numele acestuia, care sunt coercitive, ascunse, înșelătoare sau de corupție și care contravin suveranității, valorilor și intereselor UE. 

Noul Bauhaus european: încep înscrierile pentru premiile pe 2022

 Astăzi, 18 ianuarie, începem înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediția din 2022. În urma succesului primelor premii, pentru care s-au primit peste 2 000 de candidaturi anul trecut, ediția din 2022 va celebra noi exemple inspiratoare de transformări pe care inițiativa își propune să le aducă în viețile noastre, în spațiile în care trăim și în experiențele noastre de zi cu zi. La fel ca în prima ediție, premiile „Noul Bauhaus european” pe 2022 vor recompensa ideile tinerelor talente, precum și proiecte existente pentru sustenabilitate, incluziune și estetică, ce aduc Pactul verde european în rândul oamenilor și al comunităților locale. 

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.