Skip to main content

Dezbatere publică: Mișcarea ecologistă – resposabilizare instituțională sau personală?

Mișcarea ecologistă este tot mai activă în ultimii ani, iar la noi a apărut întrebarea: cine ar trebui să fie responsabil de situația ecologică din UE? Instutuțiile sau cetățenii?În acest context, vă invităm la o dezbaterea publică, cu tema: Mișcarea ecologistă – resposabilizare instituțională sau personală?

Participă și TU la dezbatere!

Pentru a participa la dezbatere, înscrie-te aici: https://forms.gle/u7mUHKQSS1QhxQzw6#PactulverdeEuropean#dezbaterepublica#europaecologica

Când? 24 septembrie, ora 18:15

Unde? Fundația Comunitară Oradea

De ce? Pentru că schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume. Iată de ce una dintre prioritățile UE pentru 2021 este Pactul Verde European, care va transforma Europa într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Prin Pactul verde european, ne-am propus:

– să ajungem, până în 2050, la zero emisii nete de gaze cu efect de seră;

– creșterea economică să fie disociată de utilizarea resurselor;

– nicio persoană și niciun loc să nu fie lăsat în urmă.

Dezbaterea publică este organizată în cadrul programului EUROPE DIRECT Oradea, în parteneriat cu Oradea Debate Society.

Articole similare

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.