Dezbatere publică: Mișcarea ecologistă – resposabilizare instituțională sau personală?

Mișcarea ecologistă este tot mai activă în ultimii ani, iar la noi a apărut întrebarea: cine ar trebui să fie responsabil de situația ecologică din UE? Instutuțiile sau cetățenii?În acest context, vă invităm la o dezbaterea publică, cu tema: Mișcarea ecologistă – resposabilizare instituțională sau personală?

Participă și TU la dezbatere!

Pentru a participa la dezbatere, înscrie-te aici: https://forms.gle/u7mUHKQSS1QhxQzw6#PactulverdeEuropean#dezbaterepublica#europaecologica

Când? 24 septembrie, ora 18:15

Unde? Fundația Comunitară Oradea

De ce? Pentru că schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume. Iată de ce una dintre prioritățile UE pentru 2021 este Pactul Verde European, care va transforma Europa într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Prin Pactul verde european, ne-am propus:

– să ajungem, până în 2050, la zero emisii nete de gaze cu efect de seră;

– creșterea economică să fie disociată de utilizarea resurselor;

– nicio persoană și niciun loc să nu fie lăsat în urmă.

Dezbaterea publică este organizată în cadrul programului EUROPE DIRECT Oradea, în parteneriat cu Oradea Debate Society.

Articole similare

Despre tehnologie, competențe digitale și politici digitale

Cum poate tehnologia să ne îmbunătățească viața? Care sunt pericolele mediului virtual? Ce sunt competențele digitale și de ce ar fi benefic să le dezvoltăm? Cum putem să ne protejăm identitatea și datele online?

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

NextGenerationEU: Comisia Europeană aprobă Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Comisia Europeană a adoptat pe 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de redresare și reziliență al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). Această finanțare va sprijini implementarea măsurilor esențiale în materie de investiții și reforme cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României și va contribui în mod crucial la ieșirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.