EU și UE

Care este primul lucru la care te poți gândi când spui EU și UE? În primul rând, la faptul că ești parte dintr-o unitate aflată în diversitate. Eu și UE este despre istorie, pentru că de la formarea sa, toți trăim într-un mediu lipsit de conflicte violente, trăim în PACE, obiectivul principal al comunității europene încă de când era doar un simplu plan de idei.

Uniunea Europeană ne integrează într-o mare comunitate în care valorile principale sunt libertatea de exprimare, dreptul de a alege prin vot – instrumentul unui stat democratic -, libertatea de a putea călători fără bariere, libertatea de a munci unde dorești, deci libertatea de a face ceea ce îți place. UE este o unitate în diversitate, deoarece cetățenii săi pot comunica cu organismele, instituțiile,  prin limbile oficiale lor oficiale.

Totodată, această comunitate oferă celor care fac parte din ea posibilitatea de a face orice schimb doresc legal, șansa de a beneficia de cele mai bune condiții pentru formare educațională, șansa de a dispunea de îngrijire medicală. Activitatea sa pe scena internațională demostrează faptul că UE joacă un rol important: de la acorduri între statele membre, tratate și uniunii cu alte organizații internaționale până la implicarea în decizii care au drept scop asigurarea securității colective și a unei bune funcționări atât din punct de vedere politic, cât și economic, juridic, social.

Broșura poate fi accesată aici.

Articole similare

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

NextGenerationEU: Comisia Europeană aprobă Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Comisia Europeană a adoptat pe 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de redresare și reziliență al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). Această finanțare va sprijini implementarea măsurilor esențiale în materie de investiții și reforme cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României și va contribui în mod crucial la ieșirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

Libertatea și pluralismul mass-mediei

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Pe 27 septembrie, Comisia Europeană a lansat instrumentul Euromedia Ownership Monitor, finanțat de Uniunea Europeană. 

Monitorul, coordonat de Paris Lodron Universitat Salzburg, va furniza o bază de date pentru fiecare țară, care va conține informații privind proprietatea asupra mass-mediei, va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante și va identifica posibilele riscuri în ceea ce privește transparența în materie de proprietate asupra mass-mediei.Acest nou instrument va sta la baza evaluărilor politice și de reglementare și a inițiativelor dedicate sprijinirii libertății și pluralismului mass-mediei. Va indica cine deține proprietatea asupra mass-mediei, sporind vizibilitatea unor eventuale probleme de concentrare și, prin urmare, contribuind la o mai bună înțelegere a pieței mass-media.

Valoarea sprijinului acordat de UE proiectului, care se preconizează că va dura până în septembrie 2022, este de 1 milion de euro. În plus, se va publica o a doua cerere de propuneri în săptămânile următoare.Beneficiarii acestui proiect-pilot au fost selectați în urma unei cereri de propuneri care vizează părțile interesate ce își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local. 

Mai multe informații – https://romania.representation.ec.europa.eu/news/libertatea-si-pluralismul-mass-mediei-lansarea-proiectului-de-monitorizare-proprietatii-asupra_ro


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.