EU și UE

Care este primul lucru la care te poți gândi când spui EU și UE? În primul rând, la faptul că ești parte dintr-o unitate aflată în diversitate. Eu și UE este despre istorie, pentru că de la formarea sa, toți trăim într-un mediu lipsit de conflicte violente, trăim în PACE, obiectivul principal al comunității europene încă de când era doar un simplu plan de idei.

Uniunea Europeană ne integrează într-o mare comunitate în care valorile principale sunt libertatea de exprimare, dreptul de a alege prin vot – instrumentul unui stat democratic -, libertatea de a putea călători fără bariere, libertatea de a munci unde dorești, deci libertatea de a face ceea ce îți place. UE este o unitate în diversitate, deoarece cetățenii săi pot comunica cu organismele, instituțiile,  prin limbile oficiale lor oficiale.

Totodată, această comunitate oferă celor care fac parte din ea posibilitatea de a face orice schimb doresc legal, șansa de a beneficia de cele mai bune condiții pentru formare educațională, șansa de a dispunea de îngrijire medicală. Activitatea sa pe scena internațională demostrează faptul că UE joacă un rol important: de la acorduri între statele membre, tratate și uniunii cu alte organizații internaționale până la implicarea în decizii care au drept scop asigurarea securității colective și a unei bune funcționări atât din punct de vedere politic, cât și economic, juridic, social.

Broșura poate fi accesată aici.

Articole similare

Politica de coeziune a UE: Aproape 385,5 milioane EUR din Fondul de solidaritate al UE pentru 19 țări pentru a face față urgenței sanitare provocate de coronavirus

  Comisia a finalizat plățile de asistență din Fondul de solidaritate al UE (FSUE) pentru a face față situației de urgență sanitară generate de coronavirus către 19 țări, în valoare totală de aproape 385,5 milioane EUR. 

Un nou set de instrumente care să contribuie la atenuarea ingerințelor externe în cercetare și inovare

 Comisia Europeană a publicat un set de instrumente privind modalitățile de atenuare a ingerințelor externe în cercetare și inovare. Ingerința externă are loc atunci când se desfășoară activități de către un actor statal străin sau în numele acestuia, care sunt coercitive, ascunse, înșelătoare sau de corupție și care contravin suveranității, valorilor și intereselor UE. 

Noul Bauhaus european: încep înscrierile pentru premiile pe 2022

 Astăzi, 18 ianuarie, începem înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediția din 2022. În urma succesului primelor premii, pentru care s-au primit peste 2 000 de candidaturi anul trecut, ediția din 2022 va celebra noi exemple inspiratoare de transformări pe care inițiativa își propune să le aducă în viețile noastre, în spațiile în care trăim și în experiențele noastre de zi cu zi. La fel ca în prima ediție, premiile „Noul Bauhaus european” pe 2022 vor recompensa ideile tinerelor talente, precum și proiecte existente pentru sustenabilitate, incluziune și estetică, ce aduc Pactul verde european în rândul oamenilor și al comunităților locale. 

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.