Deplastificat

Tinerii voluntari implicați în proiectul Deplastificat, s-au întâlnit la sediul nostru pentru activitatea de încheiere a proiectului lor.

Scopul proiectului Deplastificat este creșterea gradului de conștientizarea a comunității cu privire la problema poluării cu plastic și îndrumarea acesteia către bune practici, prin ateliere pentru copii și prin Harta Deplastificat.

În fiecare lună, orădenii aruncă la gunoi o cantitate de PET-uri de plastic echivalentă cu dimensiunea Palatului Vulturul Negru. Pentru a reduce aceasta cantitate, tinerii voluntari din proiect au organizat ateliere și activități prin care au motivat comunitatea locală să folosească recipiente de apă reutilizabile, punându-le la dispoziție o hartă cu locațiile unde pot avea acces la apă potabilă, în mod gratuit.

Gândit inițial ca un proiect dedicat comunității orădene, ideea tinerilor orădeni s-a multiplicat și în alte orașe din țară fiind deja implementat în Oradea, Brașov și București și urmând să fie extins în Cluj, Timișoara, Iași și Constanța. Harta locațiilor Deplastificat este disponibilă pe website-ul dedicat proiectului și include atât toate cişmelele din aceste orașe, cât și locațiile partenere (cafenele şi restaurante), care au fost de acord sa reumple recipientele reutilizabile atât ale clienţilor cât şi ale non-clienţilor cu apă potabilă, în mod gratuit.

📌Mai multe detalii despre activități și despre hartă găsiți aici: https://deplastificat.ro/

O felicităm pe Andra Cloștorfeanu, coordonatoarea proiectului și sperăm să cunoaștem cât mai mulți tineri cu inițiativă, la fel ca ea.

Articole similare

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

NextGenerationEU: Comisia Europeană aprobă Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Comisia Europeană a adoptat pe 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de redresare și reziliență al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). Această finanțare va sprijini implementarea măsurilor esențiale în materie de investiții și reforme cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României și va contribui în mod crucial la ieșirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

Libertatea și pluralismul mass-mediei

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Pe 27 septembrie, Comisia Europeană a lansat instrumentul Euromedia Ownership Monitor, finanțat de Uniunea Europeană. 

Monitorul, coordonat de Paris Lodron Universitat Salzburg, va furniza o bază de date pentru fiecare țară, care va conține informații privind proprietatea asupra mass-mediei, va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante și va identifica posibilele riscuri în ceea ce privește transparența în materie de proprietate asupra mass-mediei.Acest nou instrument va sta la baza evaluărilor politice și de reglementare și a inițiativelor dedicate sprijinirii libertății și pluralismului mass-mediei. Va indica cine deține proprietatea asupra mass-mediei, sporind vizibilitatea unor eventuale probleme de concentrare și, prin urmare, contribuind la o mai bună înțelegere a pieței mass-media.

Valoarea sprijinului acordat de UE proiectului, care se preconizează că va dura până în septembrie 2022, este de 1 milion de euro. În plus, se va publica o a doua cerere de propuneri în săptămânile următoare.Beneficiarii acestui proiect-pilot au fost selectați în urma unei cereri de propuneri care vizează părțile interesate ce își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local. 

Mai multe informații – https://romania.representation.ec.europa.eu/news/libertatea-si-pluralismul-mass-mediei-lansarea-proiectului-de-monitorizare-proprietatii-asupra_ro


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.