Deplastificat

Tinerii voluntari implicați în proiectul Deplastificat, s-au întâlnit la sediul nostru pentru activitatea de încheiere a proiectului lor.

Scopul proiectului Deplastificat este creșterea gradului de conștientizarea a comunității cu privire la problema poluării cu plastic și îndrumarea acesteia către bune practici, prin ateliere pentru copii și prin Harta Deplastificat.

În fiecare lună, orădenii aruncă la gunoi o cantitate de PET-uri de plastic echivalentă cu dimensiunea Palatului Vulturul Negru. Pentru a reduce aceasta cantitate, tinerii voluntari din proiect au organizat ateliere și activități prin care au motivat comunitatea locală să folosească recipiente de apă reutilizabile, punându-le la dispoziție o hartă cu locațiile unde pot avea acces la apă potabilă, în mod gratuit.

Gândit inițial ca un proiect dedicat comunității orădene, ideea tinerilor orădeni s-a multiplicat și în alte orașe din țară fiind deja implementat în Oradea, Brașov și București și urmând să fie extins în Cluj, Timișoara, Iași și Constanța. Harta locațiilor Deplastificat este disponibilă pe website-ul dedicat proiectului și include atât toate cişmelele din aceste orașe, cât și locațiile partenere (cafenele şi restaurante), care au fost de acord sa reumple recipientele reutilizabile atât ale clienţilor cât şi ale non-clienţilor cu apă potabilă, în mod gratuit.

📌Mai multe detalii despre activități și despre hartă găsiți aici: https://deplastificat.ro/

O felicităm pe Andra Cloștorfeanu, coordonatoarea proiectului și sperăm să cunoaștem cât mai mulți tineri cu inițiativă, la fel ca ea.

Articole similare

Politica de coeziune a UE: Aproape 385,5 milioane EUR din Fondul de solidaritate al UE pentru 19 țări pentru a face față urgenței sanitare provocate de coronavirus

  Comisia a finalizat plățile de asistență din Fondul de solidaritate al UE (FSUE) pentru a face față situației de urgență sanitară generate de coronavirus către 19 țări, în valoare totală de aproape 385,5 milioane EUR. 

Un nou set de instrumente care să contribuie la atenuarea ingerințelor externe în cercetare și inovare

 Comisia Europeană a publicat un set de instrumente privind modalitățile de atenuare a ingerințelor externe în cercetare și inovare. Ingerința externă are loc atunci când se desfășoară activități de către un actor statal străin sau în numele acestuia, care sunt coercitive, ascunse, înșelătoare sau de corupție și care contravin suveranității, valorilor și intereselor UE. 

Noul Bauhaus european: încep înscrierile pentru premiile pe 2022

 Astăzi, 18 ianuarie, începem înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediția din 2022. În urma succesului primelor premii, pentru care s-au primit peste 2 000 de candidaturi anul trecut, ediția din 2022 va celebra noi exemple inspiratoare de transformări pe care inițiativa își propune să le aducă în viețile noastre, în spațiile în care trăim și în experiențele noastre de zi cu zi. La fel ca în prima ediție, premiile „Noul Bauhaus european” pe 2022 vor recompensa ideile tinerelor talente, precum și proiecte existente pentru sustenabilitate, incluziune și estetică, ce aduc Pactul verde european în rândul oamenilor și al comunităților locale. 

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.