Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

Programul zilei:
✅16:30 Primirea participanților, mini-bufet ce include gustări, cafea, apă
✅17:00 Tur ghidat Casa Darvas-La Roche
✅17:30 Întâlnire cu Cornel Amariei
✅19:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

Cornel este inventator, autor, antreprenor și este cunoscut pentru fondarea companiei .lumen – un startup care creează ochelari care ajută persoanele nevăzătoare să ducă o viață mai bună (www.dotlumen.com).

Anterior, Cornel a avut funcția de șef de inovație la Continental Automotive Systems, promovat la doar 23 de ani. Cornel s-a născut într-o familie în care ambii părinți au dizabilități locomotorii iar sora sa cu dizabilități mentale. Dar, mai degrabă decât să-l limiteze, aceste începuturi modeste și diferite, i-au alimentat curiozitatea și l-au transformat într-un inovator și antreprenor.

Cornel este, de asemenea, un inventator prolific, inventator principal în peste 30 de brevete, muzician, călător mondial, designer industrial și fotograf.

Pentru munca sa, Cornel Amariei a devenit primul român nominalizat la Forbes 30 under 30 Europe, primul român care a primit premiul Zece tineri remarcabili din lume de către JCI, împărțit în trecut cu personalități precum JFK și Elvis Presley, și, în 2021, primul român care a fost laureat al Global Business Hall of Fame de către JA, împărtășit cu Melanie Perkins, fondatorul Canva, și în trecut, împărtășit cu personalități precum Estee Lauder sau Levi Strauss.

”Competențele viitorului” este un program gratuit care se adresează tinerilor cu vârsta între 16 și 25 de ani și se va desfășura în Oradea în perioada octombrie – noiembrie 2021.

Accesul la ateliere și la activități se va face în baza prezentării certificatului de vaccinare (minim 10 zile de la doza a doua sau de la doza unică), a unui test negativ (PCR minim 72 de ore sau antigen minim 48 de ore) sau dovada traversării prin boală (maxim 6 luni de la diagnostic).***

*** Condițiile de acces se pot schimba în funcție de deciziile luate de autorități în contextul pandemiei Covid-19.

Articole similare

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

NextGenerationEU: Comisia Europeană aprobă Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Comisia Europeană a adoptat pe 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de redresare și reziliență al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). Această finanțare va sprijini implementarea măsurilor esențiale în materie de investiții și reforme cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României și va contribui în mod crucial la ieșirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.

Libertatea și pluralismul mass-mediei

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Pe 27 septembrie, Comisia Europeană a lansat instrumentul Euromedia Ownership Monitor, finanțat de Uniunea Europeană. 

Monitorul, coordonat de Paris Lodron Universitat Salzburg, va furniza o bază de date pentru fiecare țară, care va conține informații privind proprietatea asupra mass-mediei, va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante și va identifica posibilele riscuri în ceea ce privește transparența în materie de proprietate asupra mass-mediei.Acest nou instrument va sta la baza evaluărilor politice și de reglementare și a inițiativelor dedicate sprijinirii libertății și pluralismului mass-mediei. Va indica cine deține proprietatea asupra mass-mediei, sporind vizibilitatea unor eventuale probleme de concentrare și, prin urmare, contribuind la o mai bună înțelegere a pieței mass-media.

Valoarea sprijinului acordat de UE proiectului, care se preconizează că va dura până în septembrie 2022, este de 1 milion de euro. În plus, se va publica o a doua cerere de propuneri în săptămânile următoare.Beneficiarii acestui proiect-pilot au fost selectați în urma unei cereri de propuneri care vizează părțile interesate ce își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local. 

Mai multe informații – https://romania.representation.ec.europa.eu/news/libertatea-si-pluralismul-mass-mediei-lansarea-proiectului-de-monitorizare-proprietatii-asupra_ro


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.