Connecting Europe Express a ajuns la Oradea

Trenul „Connecting Europe Express” care traversează Europa în acest an a ajuns weekendul trecut (18 septembrie), în Gara Mare din Oradea. Peste 100 de orădeni au venit să-l vadă, iar delegația a fost întâmpinată de city-managerul Mihai Jurca, care a avut un mesaj de bun venit.

Cu această ocazie s-a făcut un schimb de fanioane, iar oficialilor le-a fost prezentată istoria Gării din Oradea, în incinta holului stației CFR fiind amenajată o expoziție de fotografii pe care aceștia au vizitat-o. De asemenea, în cadrul programului s-a parcurs și un tur de oraș cu oprire în Piața Unirii.

Delegația a fost impresionată de numărul mare de orădeni care a venit să întâmpine trenul expres, dar și de frumusețea clădirilor din centrul orașului. “Ducem steagul orașului și al țării la Paris alături de celelalte țării. În felul acesta vă exprimați participarea și parteneriatul pentru acest proiect. Mulțumim că ați venit într-un număr atât de mare”, a precizat Herald Ruijters, directorul DG MOVE EC.

Trenul Connecting Europe Express a plecat pe 2 septembrie de la Lisabona și va ajunge la destinație pe 7 octombrie, la Paris. Va călători peste 20.000 km, va trece prin 26 de țări și va opri în peste 100 de localități.

Articole similare

Despre tehnologie, competențe digitale și politici digitale

Cum poate tehnologia să ne îmbunătățească viața? Care sunt pericolele mediului virtual? Ce sunt competențele digitale și de ce ar fi benefic să le dezvoltăm? Cum putem să ne protejăm identitatea și datele online?

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

NextGenerationEU: Comisia Europeană aprobă Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Comisia Europeană a adoptat pe 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de redresare și reziliență al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). Această finanțare va sprijini implementarea măsurilor esențiale în materie de investiții și reforme cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României și va contribui în mod crucial la ieșirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.