Concurs de eseuri pentru tineri, cu tema ”Ziua Europei – 70 de ani de pace și unitate”

| Galina Manole |

Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei. Cu această ocazie, Centrul EUROPE DIRECT Oradea organizează primul concurs de eseuri pentru tineri, cu tema ”Ziua Europei – 70 de ani de pace și unitate”. 

Europe Direct Oradea este unul din programele Fundației Comunitare Oradea pentru anii 2021-2025, prin care ne propunem să informăm bihorenii despre activitățile Uniunii Europene.

Descrierea concursului

Concursul se adresează tinerilor orădeni(14-35 de ani) și constă în realizarea unui un eseu argumentativ la tema: ”Ziua Europei – 70 de ani de pace și unitate”. 

La elaborarea eseului se vor respecta următoarele cerințe: nu va depăşi 2 pagini, va fi redactat în limba română și se vor folosi caractere Times New Roman de mărimea 12, la o distanţă între rânduri de 1,5. Este important să se respecte următoarea structură: introducere (5 rânduri), cuprins, concluzii (5 rânduri). 

Eseurile vor fi trimise prin mail, în perioada 1-16 mai (cel mai târziu 16 mai 2021, ora 23:59, la adresa de email europedirectoradea@fundatiacomunitaroradea.ro. E-mailul va conține date despre participantul la concurs, nume, prenume, vârstă și va avea atașat eseul în format pdf.

Evaluarea eseului va ţine cont de următoarele criterii:  

  • menționarea corectă a momentelor importante din istoria Uniunii Europene;- 3 puncte;  
  • definirea conceptelor și argumentarea ideilor – 3 puncte;  
  • gradul de originalitate – 3 puncte;  
  • respectarea condiţiilor de tehnoredactare – 1 puncte. 

Participanții la concurs trebuie să dea „Like” paginii de facebook Centrului EUROPE DIRECT Oradea și „share” postării cu anunțul concursului pe pagina personală de Facebook, însoțită de hashtag-ul #ÎmpreunădeZiuaEuropei2021 #EUROPEDIRECTOradea

Premierea

Participanții vor fi premiați de Fundația Comunitară Oradea, în perioada 9-14 mai. Rezultatele finale vor fi comunicate pe pagina de facebook a Centrului Europe Direct Oradea, iar câștigătorii vor fi anunțați telefonic. Nu se primesc contestaţii. 

Pentru întrebări sau informații suplimentare, ne puteți contacta: https://www.facebook.com/Europe-Direct-Oradea-107103604822923

Articole similare

Despre tehnologie, competențe digitale și politici digitale

Cum poate tehnologia să ne îmbunătățească viața? Care sunt pericolele mediului virtual? Ce sunt competențele digitale și de ce ar fi benefic să le dezvoltăm? Cum putem să ne protejăm identitatea și datele online?

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

NextGenerationEU: Comisia Europeană aprobă Planul de redresare și reziliență al României, în valoare de 29,2 miliarde EUR

| Galina Manole | , | Lasă un comentariu

Comisia Europeană a adoptat pe 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de redresare și reziliență al României, care va putea primi, astfel, din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). Această finanțare va sprijini implementarea măsurilor esențiale în materie de investiții și reforme cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României și va contribui în mod crucial la ieșirea României mai puternică din pandemia de COVID-19.


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea
Sunt de acord cu Terms and conditions

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de Weblike PRO.